Recept
« Terug naar recepten
Gegrilde grietfilet met rode wijnsaus (zieopm)
PT45M
Gegrilde grietfilet met rode wijnsaus (zieopm)
Een heerlijk gegrilde grietfilet met rode wijnsaus (zieopm) recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
5 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Eigen kookclub
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gegrilde grietfilet met rode wijnsaus (zieopm) te bereiden
Voor de saus:
De wijn met de port, fijngesnipperde sjalotjes, peperkorrels, tijm en laurierblaadjes inkoken tot 3/4 dl.
De saus op smaak brengen met peper, zout en een scheutje frambozen-azijn.
Alle groenten vervolgens schoonmaken, blancheren en daarna de minimais, bospeen laten smoren in boter met peper, zout en een tl suiker ( 15 min).
De groenten vervolgens licht bakken in boter en in mooie hoopjes op bord leggen.
De grietfilet grillen in mooi ruitmotief, met peper en zout bestrooien en in de voorverwarmde oven gaar maken.
De resterende koude boter in klontjes verdelen en deze door de saus kloppen.
De griet in het midden van de borden leggen en de saus er omheen gieten.
De wijn met de port, fijngesnipperde sjalotjes, peperkorrels, tijm en laurierblaadjes inkoken tot 3/4 dl.
De saus op smaak brengen met peper, zout en een scheutje frambozen-azijn.
Alle groenten vervolgens schoonmaken, blancheren en daarna de minimais, bospeen laten smoren in boter met peper, zout en een tl suiker ( 15 min).
De groenten vervolgens licht bakken in boter en in mooie hoopjes op bord leggen.
De grietfilet grillen in mooi ruitmotief, met peper en zout bestrooien en in de voorverwarmde oven gaar maken.
De resterende koude boter in klontjes verdelen en deze door de saus kloppen.
De griet in het midden van de borden leggen en de saus er omheen gieten.