KookJij

Gegrilde halloumi met lountza

Elke keer als er weer Griekse week is in de supermarkt zie ik de Halloumi weer liggen. Ik ken dat nog van een vakantie op Cyprus. Ze hadden daar een heerlijk mèze mee namelijk halloumi met lountza. Omdat het makkelijker is om halloumi te bemachtigen dan lountza heb ik daar nu als alternatief gerookte bakbacon voor gebruikt en ik moet zeggen dat het een prima vervanger is. Behalve als mèze is het als sandwich (pitabrood) een favoriete fastfood snack op Cyprus.
Recept van:
Bereidingstijd: 15 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Tapas
  2. > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Griekenland
Keuken: Europese
Bron: Eigen recept
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Gegrilde halloumi met lountza te bereiden

  1. Bak de bacon (in een grillpan) en leg deze op een schaal.
  2. Bak de Halloumi (in een grillpan) en leg deze op de gebakken bacon.
  3. Garneer met een beetje sla en tomaat en strooi oregano op de kaas.
  4. Gebruik GEEN zout want de bacon en de kaas zijn beide al zout genoeg. 

Mijn kookverhaal (Wilmie Willemse)

TIP: Halloumi is door zijn vaste en stevige structuur uitermate geschikt voor de grill (pan) en bbq.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst