TIP: Halloumi is door zijn vaste en stevige structuur uitermate geschikt voor de grill (pan) en bbq.
Recept
« Terug naar recepten
Gegrilde halloumi met lountza
PT15M
Gegrilde halloumi met lountza
Elke keer als er weer Griekse week is in de supermarkt zie ik de Halloumi
weer liggen. Ik ken dat nog van een vakantie op Cyprus. Ze hadden daar
een heerlijk mèze mee namelijk halloumi met lountza. Omdat het
makkelijker is om halloumi te bemachtigen dan lountza heb ik daar nu als
alternatief gerookte bakbacon voor gebruikt en ik moet zeggen dat het een
prima vervanger is.
Behalve als mèze is het als sandwich (pitabrood) een favoriete fastfood
snack op Cyprus.
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
15 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Tapas
- > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Griekenland
Keuken:
Europese
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gegrilde halloumi met lountza te bereiden
- Bak de bacon (in een grillpan) en leg deze op een schaal.
- Bak de Halloumi (in een grillpan) en leg deze op de gebakken bacon.
- Garneer met een beetje sla en tomaat en strooi oregano op de kaas.
- Gebruik GEEN zout want de bacon en de kaas zijn beide al zout genoeg.