KookJij

Gegrilde kip op India'se Wijze

Een heerlijk gegrilde kip op india'se wijze recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 255 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: India
Keuken: Oosterse
Bron: Jan A
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Gegrilde kip op India'se Wijze te bereiden

1).Maak een marinade van de verwarmde kokosolie, de ketumbar, de djinten, 1 eetlepel gember, de knoflook en het limoensap. Roer dat goed door elkaar en leg hierin de kippenborsten gedurende 4 uur. Zet in de koeling.
2).Doe ondertussen in een grote (sla)kom de zeste en het sap van 1 limoen, 10 cc gemberrasp en 2 eetlepels olijfolie, terwijl de kikkererwten worden verhit.
3).Doe dan in de kom de kikkererwten en de spinazie en roer dat goed door. Dek dan af gedurende 5 minuten. De spinazie is dan flink geslonken. Roer dan weer om.
4).Schuif de kippenborsten op een rooster vlak onder de ovengrill en laat die gedurende 5 minuten aan elke zijde garen. Meestal is de kip dan wel gaar (en anders doen we het gewoon wat langer).

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

Verdeel de kippenborsten over de borden. Strooi er wat peper en zout over en geef de kikkererwt-spinazie-salade erbij en evt. wat gekookte witte rijst.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

deuxchapeaux

deuxchapeaux zegt:
Chris,Ik bedoel de kippenborsten van 2 kippen = 2x2 borsten.Het is maar van welke definitie je uitgaat.
Jan A
chris

chris zegt:
Ik neem aan dat je halve kippenborsten bedoelt?