Recept
« Terug naar recepten
Gegrilde kip op India'se Wijze
PT255M
Gegrilde kip op India'se Wijze
Een heerlijk gegrilde kip op india'se wijze recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
255 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
India
Keuken:
Oosterse
Bron:
Jan A
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gegrilde kip op India'se Wijze te bereiden
1).Maak een marinade van de verwarmde kokosolie, de ketumbar, de djinten, 1 eetlepel gember, de knoflook en het limoensap. Roer dat goed door elkaar en leg hierin de kippenborsten gedurende 4 uur. Zet in de koeling.
2).Doe ondertussen in een grote (sla)kom de zeste en het sap van 1 limoen, 10 cc gemberrasp en 2 eetlepels olijfolie, terwijl de kikkererwten worden verhit.
3).Doe dan in de kom de kikkererwten en de spinazie en roer dat goed door. Dek dan af gedurende 5 minuten. De spinazie is dan flink geslonken. Roer dan weer om.
4).Schuif de kippenborsten op een rooster vlak onder de ovengrill en laat die gedurende 5 minuten aan elke zijde garen. Meestal is de kip dan wel gaar (en anders doen we het gewoon wat langer).
2).Doe ondertussen in een grote (sla)kom de zeste en het sap van 1 limoen, 10 cc gemberrasp en 2 eetlepels olijfolie, terwijl de kikkererwten worden verhit.
3).Doe dan in de kom de kikkererwten en de spinazie en roer dat goed door. Dek dan af gedurende 5 minuten. De spinazie is dan flink geslonken. Roer dan weer om.
4).Schuif de kippenborsten op een rooster vlak onder de ovengrill en laat die gedurende 5 minuten aan elke zijde garen. Meestal is de kip dan wel gaar (en anders doen we het gewoon wat langer).
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
Verdeel de kippenborsten over de borden. Strooi er wat peper en zout over en geef de kikkererwt-spinazie-salade erbij en evt. wat gekookte witte rijst.
deuxchapeaux zegt:
Jan A