KookJij

Gegrilde tonijn met rucola-aioli

Een heerlijk gegrilde tonijn met rucola-aioli recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Italie
Keuken: Europese
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Gegrilde tonijn met rucola-aioli te bereiden

Maak eerst de aioli. Meng eierdooiers knoflook mosterd en peterselie in de keukenmachine. Voeg via de toevoeropening de truffel-en olijfolie langzaam aan het eimengsel toe tot de aioli dik genoeg is. Schep de aioli in een kom, breng op smaak met peper en zout. Dek af met plasticfolie en zet tot gebruik koel weg.Maak de paddestoelen schoon en snijd ze in gelijke stukjes. Bestrooi de tonijnfilets met peper en zout. Verhit in een koekenpan 1 eetl. olijfolie en bak hierin de tonijnfilets,afhankelijk van de dikte van de filets 1-2 minuten. Ze mogen aan de binnenkant roze zijn maar aan de buitenkant goed dicht geschroeid.Houd ze warm.Verhit ondertussen in een andere koekenpan de resterende oljfolie en bak hierin de paddestoelen.Voeg 50 gram boter toe en naar smaak peper en zout.Bak de paddestoelen nog een paar minuten tot ze gaar zijn.Houd ze warm.Verwarm de resterende boter in een wok of koekenpan en roerbak hierin de rucola tot deze iets is geslonken.Neem de pan van het vuur en breng de rucola op smaak met peper en zout.Schik de rucola in het midden van het bord en leg de tonijn erop.Verdeel de paddestoelen over de borden en voeg voor het serveren een paar druppels aioli toe.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst