Recept
« Terug naar recepten
Gegrilde zalm met ingelegde citroen
PT45M
Gegrilde zalm met ingelegde citroen
Een heerlijk gegrilde zalm met ingelegde citroen recept uit de afrikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Marokko
Keuken:
Afrikaanse
Bron:
Een kennis uit Zuid Frankrijk
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gegrilde zalm met ingelegde citroen te bereiden
1).Kerf met een scherp mes aan de velkant om de 2 cm de visfilet met een cm diepe snede over bijna de gehele breedte.
2).Doe in de blender de citroenschil, ui, peterselie, 2 eetlepels olijfolie en 1 eetlepel citroensap en draai daarvan een homogene massa.
3).Vul de snedes in de vis gelijkmatig met de citroesnschil-mix.
4).Smeer dan de gehele filet in met de rest van de olijf olie en bedruip met de rest van het citroensap.
5).Strooi naar smaak zeezout en peper over de filet.
6).Verhit de grillpan en smeer de grillpan in met rijstolie en leg de zalm-filet met de velkant naar beneden op de hete grillpan.
7).Laat de vis op z'n minst 5 minuten liggen (het vel moet dan zwarte plekjes vertonen) en draai de vis dan om en leg hem gedurende 3 minuten op de vleeskant.
8).Breng de zalm-filet dan over naar een plank of platte schaal en verdeel de vis in 6 gelijke stukken.
2).Doe in de blender de citroenschil, ui, peterselie, 2 eetlepels olijfolie en 1 eetlepel citroensap en draai daarvan een homogene massa.
3).Vul de snedes in de vis gelijkmatig met de citroesnschil-mix.
4).Smeer dan de gehele filet in met de rest van de olijf olie en bedruip met de rest van het citroensap.
5).Strooi naar smaak zeezout en peper over de filet.
6).Verhit de grillpan en smeer de grillpan in met rijstolie en leg de zalm-filet met de velkant naar beneden op de hete grillpan.
7).Laat de vis op z'n minst 5 minuten liggen (het vel moet dan zwarte plekjes vertonen) en draai de vis dan om en leg hem gedurende 3 minuten op de vleeskant.
8).Breng de zalm-filet dan over naar een plank of platte schaal en verdeel de vis in 6 gelijke stukken.
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
Leg op elk voorverwarmd bordje een stuk vis en bestrooi met de stukjes olijf.