Recept
« Terug naar recepten
Gegrillde Artisjokken met een Knoflook Saus
PT45M
Gegrillde Artisjokken met een Knoflook Saus
In Italie zijn artisjokken een populair gerecht als voorafje. Hier een voorbeeld.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Koud
- > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
Italiaanse kennissen
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gegrillde Artisjokken met een Knoflook Saus te bereiden
- Pel de artisjokken zo ver, dat de blaadjes er gemakkelijk van af gaan. Snij de steel kort af.
- Zesteer eerst de citroen en pers hem dan uit.
- Zet een pannetje water op waarin de artisjokken ruim passen. Gebruik zoveel water dat de artisjokken onder staan. Voeg het citroensap toe aan het hete water en kook de artisjokken in 12 minuten gaar..
- Halveer de artisjokken in de lengte en snijd de punt er af. Verwijder de wol.
- Leg de artisjokken vervolgens in de grillpan op de snijkant.
- Maak een dressing van de olie, knoflook, zeste, peterselie en pezo. Roer de dressing door de mayonaise,.
- De artisjokken zijn goed wanneer aan de snijkant het lijnenspel van de grillpan terug te vinden is.
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
We drinken hierbij een droge Italiaanse witte wijn.