Recept
« Terug naar recepten
Gehakt balletjes met pindasaus
PT30M
Gehakt balletjes met pindasaus
Een heerlijk gehakt balletjes met pindasaus recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Andre van de Goor
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
12
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gehakt balletjes met pindasaus te bereiden
snij de ui in grove stukken,
haal de velletjes van de knoflook,
doe deze samen met de ui in de blender en hak ze tot ze fijn zijn,
Doe het gehakt in de kom,voeg hierbij de fijn gehakte ui en look.Vervolgens de pindakaas,curry,sambal(mag ook meer of minder),het ei,en het panneermeel
Meng dit tot het een homogene massa.
Rol hier balletjes van, van ongeveer 2,5 cm.
Doe de olie in de hapjespan en laat deze goed heet worden.Bak hierin de gehakt balletjes rondom goed bruin,doe dit in twee of drie partijen. Haal ze uit de pan en laat ze even rusten op een groot bord.
Doe vervolgens in bakolie waarin ook de gehaktballetjes zijn gebakken het zakje met de pindasaus(Men kan er voor kiezen om deze ook zelf te bereiden) en laat deze even opwarmen op een laag vuur, hierbij opletten dat de saus niet aanbrand.
Als de saus warm is voeg dan de gehakt balletjes erbij,en roer ze voorzichtig door de saus.
Laat het geheel even goed door warmen.
haal de velletjes van de knoflook,
doe deze samen met de ui in de blender en hak ze tot ze fijn zijn,
Doe het gehakt in de kom,voeg hierbij de fijn gehakte ui en look.Vervolgens de pindakaas,curry,sambal(mag ook meer of minder),het ei,en het panneermeel
Meng dit tot het een homogene massa.
Rol hier balletjes van, van ongeveer 2,5 cm.
Doe de olie in de hapjespan en laat deze goed heet worden.Bak hierin de gehakt balletjes rondom goed bruin,doe dit in twee of drie partijen. Haal ze uit de pan en laat ze even rusten op een groot bord.
Doe vervolgens in bakolie waarin ook de gehaktballetjes zijn gebakken het zakje met de pindasaus(Men kan er voor kiezen om deze ook zelf te bereiden) en laat deze even opwarmen op een laag vuur, hierbij opletten dat de saus niet aanbrand.
Als de saus warm is voeg dan de gehakt balletjes erbij,en roer ze voorzichtig door de saus.
Laat het geheel even goed door warmen.
Mijn kookverhaal (Andre van de Goor)
Mijn kleinkinderen zijn er dol op
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
AnnikaT zegt:
fenna zegt:
AHM van de Goor zegt:
Nee je hebt gelijk wat betreft dieet/slankgerechten daar hoort het zeker niet in thuis, wat betreft de rustie's, dit zijn geraspte aardappelen met fijn gesneden halve uiringen dit door elkaar gemengd met een weinig bloem en/of ei en wat zout deze mooi licht bruin gebakken in de pan in wat zonnebloem olie.Als je niet hoeft te lijnen of de kinderen eens wil verrassen moet je ze zeker eens proberen.
groetjes André