Lekker met rijst. Kook de rijst in het kookwater van de boontjes en vul
eventueel aan met extra water
Recept
« Terug naar recepten
Dagschotel Sperzieboontjes met Gehakt en Satésaus.
PT30M
Dagschotel Sperzieboontjes met Gehakt en Satésaus.
Dit gerecht is gebaseerd op de : "dagschotel sperziebonen met satésaus "
en de smaak elementen zitten in een zakje. ( Maggi)
Het is een heerlijk dagelijks gerecht, dat in een mum van tijd op tafel kan
staan, ook zonder dat zakje. En je maakt het zo pittig en romig als jezelf
wilt.
Recept van:
Lidy Berkx
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Indonesie
Keuken:
Oosterse
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Dagschotel Sperzieboontjes met Gehakt en Satésaus. te bereiden
- Kook de sperzieboontjes in het bouillonblokje 7-9 minuten beetgaar . Giet af( vang het kookvocht op)( dit heeft extra veel smaak) en laat uitlekken.
- Fruit de ui, knoflook en paprika enkele minuten in wat olie.
- Voeg het kerriepoeder toe en fruit even mee.
- Voeg het gehakt ook toe en bak het rul en bruin.
- Vervolgens gaan de sojasaus, sambal en pindakaas erbij.
- Roer alles goed door en voeg dan de room en het water toe. Laat even pruttelen. Als laatste gaan er de uitgelekte boontjes bij.
- Even mee verwarmen en klaar om te serveren.