Recept
« Terug naar recepten
Gehakt in witte koolbladeren
PT60M
Gehakt in witte koolbladeren
Een heerlijk gehakt in witte koolbladeren recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Gerda Lamers
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
3/6 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Vlees
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Duitsland
Keuken:
Europese
Bron:
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gehakt in witte koolbladeren te bereiden
Probeer 12 bladen zo heel mogelijk van de kool te krijgen. Lukt dit niet, leg dan de hele kool in heet water en laat het wat afkoelen onder af en toe wrikken tot de bladeren loskomen.
Dit is een lastig karweitje wat best wel geduld vraagt.
Meng de ingrediënten voor het gehakt in een schaal/kom en draai hier 6 ballen/rolletjes van.
Neem 1 blad, leg een bal/rol gehakt hierin en dek af met een 2e blad. Vouw het goed dicht en draai het garen er zo omheen dat het helemaal gesloten is.
Maak er zo 6.
Bruin de braadboter, zet het vuur wat lager en braad de koolrolletjes om en om aan. Doe het deksel op de pan en laat onder regelmatig keren de rolletjes in ca. 60 minuten gaar worden.
Dit is een lastig karweitje wat best wel geduld vraagt.
Meng de ingrediënten voor het gehakt in een schaal/kom en draai hier 6 ballen/rolletjes van.
Neem 1 blad, leg een bal/rol gehakt hierin en dek af met een 2e blad. Vouw het goed dicht en draai het garen er zo omheen dat het helemaal gesloten is.
Maak er zo 6.
Bruin de braadboter, zet het vuur wat lager en braad de koolrolletjes om en om aan. Doe het deksel op de pan en laat onder regelmatig keren de rolletjes in ca. 60 minuten gaar worden.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
djmagich zegt:
Je moet even goed lezen waar je hem neer zet. Je zet hem in de hoofdcategorie Dieet en slank, dan de subcategorie Hoofdgerecht. Je kiest de verkeerde hoofdcategorie.
slaatje zegt: