Recept
« Terug naar recepten
Hutspot met bal gehakt
PT30M
Hutspot met bal gehakt
Een heerlijk hutspot met bal gehakt recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Els Meeuwsen
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
43
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Eigen recept
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Hutspot met bal gehakt te bereiden
Snij de ui in in kleine stukjes
Meng het gehakt met het ei,worschestershiresaus,rode peper en de ui,peper en zout naar smaak toevoegen,dan het paneermeel erbij doen om het geheel een beetje te verstevigen en er 4 mooie ballen (of 6 kleinere)van draaien.
Tijdens het bakken van het vlees groenten snijden.
De wortelen en uien in grove stukken snijden
De braadpan goed heet laten worden en de boter erin doen tegen de tijd dat deze gesmolten is olie erbij doen en goed heet laten worden.
Hierin de ballen gehakt leggen en goed rondom bruin bakken op een matig vuur.
Afblussen met een kopje warm water waarin het bouillonblokje is opgelost en nog even nagaren terwijl de aardappelen en groenten opstaan.
Wortelen en uien opzetten met zout en flink wat witte peper,niet langer dan 12 min. koken.(het gaart in de vergiet nog verder en de wortel heeft dan een lekkere bite)
Afgieten in vergiet en goed uit laten lekken.
Ondertussen de aardappelen gaar koken.
Als deze gaar zijn met een pureestamper fijnmaken en de groenten erdoor doen.
Niet te fijn stampen zodat je nog wat van de wortel ziet.
Meng het gehakt met het ei,worschestershiresaus,rode peper en de ui,peper en zout naar smaak toevoegen,dan het paneermeel erbij doen om het geheel een beetje te verstevigen en er 4 mooie ballen (of 6 kleinere)van draaien.
Tijdens het bakken van het vlees groenten snijden.
De wortelen en uien in grove stukken snijden
De braadpan goed heet laten worden en de boter erin doen tegen de tijd dat deze gesmolten is olie erbij doen en goed heet laten worden.
Hierin de ballen gehakt leggen en goed rondom bruin bakken op een matig vuur.
Afblussen met een kopje warm water waarin het bouillonblokje is opgelost en nog even nagaren terwijl de aardappelen en groenten opstaan.
Wortelen en uien opzetten met zout en flink wat witte peper,niet langer dan 12 min. koken.(het gaart in de vergiet nog verder en de wortel heeft dan een lekkere bite)
Afgieten in vergiet en goed uit laten lekken.
Ondertussen de aardappelen gaar koken.
Als deze gaar zijn met een pureestamper fijnmaken en de groenten erdoor doen.
Niet te fijn stampen zodat je nog wat van de wortel ziet.