Recept
« Terug naar recepten
Gehakt-ui-quiche
PT75M
Gehakt-ui-quiche
Een heerlijk gehakt-ui-quiche recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Bereiding
Hoe Gehakt-ui-quiche te bereiden
- Laat de bladerdeegplakjes 5-10 minuten ontdooien en bekleed daarna de ingevette vorm ermee (zorg voor opstaande randen).
- Bak in een koekenpan de spekblokjes uit. Schep ze uit de pan, en houd even warm in een bakje onder aluminiumfolie. Bak vervolgens (in het spekjesvet) het gehakt rul, met de ui.
Breng het gehakt op smaak met wat peper/zout en een scheut ketjap. Bak de champignons als het gehakt rul is, nog 2 minuten mee. Voeg ook de spekjes toe.
- Verdeel dit mengsel over het deeg in de vorm.
- Klop in een aparte kom de eieren met melk, bieslook en paprikapoeder (event. nog peper/zout) los en schenk dit erbij in de taart.
- Bak in een voorverwarmde oven op 200 graden, ongeveer 35-45 minuten tot het gaar is.
- Bak in een koekenpan de spekblokjes uit. Schep ze uit de pan, en houd even warm in een bakje onder aluminiumfolie. Bak vervolgens (in het spekjesvet) het gehakt rul, met de ui.
Breng het gehakt op smaak met wat peper/zout en een scheut ketjap. Bak de champignons als het gehakt rul is, nog 2 minuten mee. Voeg ook de spekjes toe.
- Verdeel dit mengsel over het deeg in de vorm.
- Klop in een aparte kom de eieren met melk, bieslook en paprikapoeder (event. nog peper/zout) los en schenk dit erbij in de taart.
- Bak in een voorverwarmde oven op 200 graden, ongeveer 35-45 minuten tot het gaar is.
karin zegt:
groetjes, Karin.