Recept
« Terug naar recepten
gehaktballen in de rodenbach
PT45M
gehaktballen in de rodenbach
Een heerlijk gehaktballen in de rodenbach recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
de brucker karine
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
- > Bijgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
53
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
ziele
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe gehaktballen in de rodenbach te bereiden
Bereid het gehakt met 1 ei - paneermeel - peper en zout.
Maak er gehaktballetjes van de grootte dat jezelf wenst.
Boter smelten en de balletjes goed bruinen.
De balletjes uithalen en evenveel bloem bij de boter doen de boter die aanwezig was.
Laten een beetje verder koken om de bloemsmaak eruit te krijgen. (dit is een roux)
- Dan de rodenbach bijgieten de tomatenblokjes indoen en de puree.
Water bijvoegen en het bouillonblokje
Kruiden met het teentje look laurier peper en zout
De gehaktballetje bijvoegen en laten 20 min garen op een klein vuurtje
Dan de laatste 10 min de champignons fijn gesneden bijvoegen.
Maak er gehaktballetjes van de grootte dat jezelf wenst.
Boter smelten en de balletjes goed bruinen.
De balletjes uithalen en evenveel bloem bij de boter doen de boter die aanwezig was.
Laten een beetje verder koken om de bloemsmaak eruit te krijgen. (dit is een roux)
- Dan de rodenbach bijgieten de tomatenblokjes indoen en de puree.
Water bijvoegen en het bouillonblokje
Kruiden met het teentje look laurier peper en zout
De gehaktballetje bijvoegen en laten 20 min garen op een klein vuurtje
Dan de laatste 10 min de champignons fijn gesneden bijvoegen.
Mijn kookverhaal (de brucker karine)
Hier in Belgie wordt veel gerechten met bier klaargemaakt en rodenbach is bitter maar met de tomaten geeft het een ander smaak.