Recept
« Terug naar recepten
Gehaktballetjes in groene curry
PT40M
Gehaktballetjes in groene curry
Een heerlijk gehaktballetjes in groene curry recept wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Azie
Bron:
zesta.be
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gehaktballetjes in groene curry te bereiden
Maak eerst de gehaktballetjes. Hak de pistachenoten, de blaadjes koriander en de lente-ui fijn, pel en pers de knoflook. Kneed het gehakt met de pistachenoten, koriander, lente-ui, knoflook, fijngehakt pepertje, suiker en vissaus. Vorm hiervan ongeveer 30 kleine balletjes.
Kook nu de rijst gaar volgens de gebruiksaanwijzing.
Verhit een pan met olie en bak de gehaktballetjes tot ze goudbruin zijn. Haal uit de pan en laat op keukenpapier uitlekken. Houd ze warm totdat de curry klaar is.
Bak in een wok, verhit op hoog vuur, de currypasta in de olie ongeveer 30 seconden tot het aroma vrijkomt. Zet het vuur lager en voeg de kokosmelk toe. Blijf roeren tot de groene curry volledig is opgenomen. Voeg er de gesneden aubergines, eventueel de limoenblaadjes, het citroengras, de vissaus en de suiker toe. Breng opnieuw aan de kook en laat 5 minuutjes doorkoken.
Voeg er 5 minuten vóór het serveren de gehaktballetjes, de lente-ui en het limoensap aan toe. Serveer met de rijst.