Recept
« Terug naar recepten
Gehaktballetjes met luikse siroop
PT45M
Gehaktballetjes met luikse siroop
Een heerlijk gehaktballetjes met luikse siroop recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Inge Deyck
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Vlees
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
7
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gehaktballetjes met luikse siroop te bereiden
Maak van het gehakt balletjes ter grootte van een mandarijn en bak ze rondom even in de pan, haal de balletjes uit de pan. Stoof de ui aan in de pan. Voeg de balletjes terug bij de ui.
Los het bouillonblokje op in warm water. Voeg de Luikse siroop toe.
Doe het stroopmengsel bij de balletjes en roer voorzichtig om. Laat 30 min. stoven, zonder deksel op de pan. Zo verkrijg je een strooperige saus.
Los het bouillonblokje op in warm water. Voeg de Luikse siroop toe.
Doe het stroopmengsel bij de balletjes en roer voorzichtig om. Laat 30 min. stoven, zonder deksel op de pan. Zo verkrijg je een strooperige saus.
Mijn kookverhaal (Inge Deyck)
Dit gerecht is lekker met gestoofd witloof en aardappelpuree. De kinderen zijn er gek op, omdat je dan de bitterheid van het witloof weg werkt.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
inged zegt:
Eigelijk is het een perensiroop, je kan het misschien ook wel maken met appelsiroop. Ik heb het nog niet geprobeerd. Laat me iets weten als je het moest maken met appelsiroop.:p
groetjes Inge
judy zegt:
Groetjes, Judy