Recept
« Terug naar recepten
Gehaktbrood
PT45M
Gehaktbrood
Een heerlijk gehaktbrood recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Alie Arts
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Alie Arts
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gehaktbrood te bereiden
Bak ruim van te voren de uien in een klein beetje boter glazig.
Roer er wat basterdsuiker door en laat het carameliseren.
Dit af laten koelen.
Zet de oven aan op 175*C.
Meng het gehakt met de kruiden, paneermeel, tomatenketchup en peper.
Voeg dan de uien toe.
Het gehakt in een cakevorm doen en ongeveer 30 min. bakken in de oven.
Het vet voorzichtig uit de vorm gieten en het gehakt op een schaal storten en af laten koelen.
Roer er wat basterdsuiker door en laat het carameliseren.
Dit af laten koelen.
Zet de oven aan op 175*C.
Meng het gehakt met de kruiden, paneermeel, tomatenketchup en peper.
Voeg dan de uien toe.
Het gehakt in een cakevorm doen en ongeveer 30 min. bakken in de oven.
Het vet voorzichtig uit de vorm gieten en het gehakt op een schaal storten en af laten koelen.
Mijn kookverhaal (Alie Arts)
Ik ben gek op gecarameliseerde uien, zo kwam ik op dit idee.
Alie Arts zegt: