KookJij

Gehaktbrood

Een heerlijk gehaktbrood recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Alie Arts
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Gehaktbrood te bereiden

Bak ruim van te voren de uien in een klein beetje boter glazig.
Roer er wat basterdsuiker door en laat het carameliseren.
Dit af laten koelen.
Zet de oven aan op 175*C.
Meng het gehakt met de kruiden, paneermeel, tomatenketchup en peper.
Voeg dan de uien toe.
Het gehakt in een cakevorm doen en ongeveer 30 min. bakken in de oven.
Het vet voorzichtig uit de vorm gieten en het gehakt op een schaal storten en af laten koelen.

Mijn kookverhaal (Alie Arts)

Ik ben gek op gecarameliseerde uien, zo kwam ik op dit idee.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Alie Arts

Alie Arts zegt:
Een flinke scheut tomatenketchup
isabelle Kookjij

isabelle Kookjij zegt:
Hoeveel tomatenketchup?