Recept
« Terug naar recepten
Gehaktbrood met geitenkaas
PT45M
Gehaktbrood met geitenkaas
Een heerlijk gehaktbrood met geitenkaas recept uit de balkan keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
monique ottenbros
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Griekenland
Keuken:
Balkan
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gehaktbrood met geitenkaas te bereiden
-het gehakt goed mengen met de eieren, paneermeel en het zakje gyroskruiden
-10 minuutjes laten rusten
-het blik tomatenstukjes met sap en al erbij doen en het gehakt nogmaals goed doorkneden
-dan voorzichtig de jalapenoringetjes erdoor mengen en het gehakt in 2 gelijke helften verdelen
-1 helft van het gehakt in de cakevorm doen en de geitenkaas erover verdelen (een rand van 1 cm vrijlaten,anders loopt de kaas weg tijdens het bakken)
-de andere helft van het gehakt erover verdelen, beetje aandrukken
-30 minuten in een voorverwarmde oven van 225°C bakken
-10 minuutjes laten rusten
-het blik tomatenstukjes met sap en al erbij doen en het gehakt nogmaals goed doorkneden
-dan voorzichtig de jalapenoringetjes erdoor mengen en het gehakt in 2 gelijke helften verdelen
-1 helft van het gehakt in de cakevorm doen en de geitenkaas erover verdelen (een rand van 1 cm vrijlaten,anders loopt de kaas weg tijdens het bakken)
-de andere helft van het gehakt erover verdelen, beetje aandrukken
-30 minuten in een voorverwarmde oven van 225°C bakken