Lekker met in knoflookolie knapperig gewokte haricots verts met rode ui en
bosui en een simpel gekookt aardappeltje.
Recept
« Terug naar recepten
Portobello gevuld met gehakt en een topping van Cheddar
PT30M
Portobello gevuld met gehakt en een topping van Cheddar
Portobello - portabella , de beide benamingen voor deze reuze
kastanjechampignon zijn goed . De ene benaming blijkt een verbastering
van de andere en niemand weet waarom. Ik hou het maar op portobello.
Per slot van rekening staat deze benaming ook op de verpakking.
Ze zijn perfect om te vullen met van alles en nog wat. Bovendien kun je het
gehakt aanmaken met ingrediënten die je zelf lekker vindt. Ik gebruik
meestal de helft rundergehakt en de helft h.o.h gehakt. Deze schotel is
geheel voor te bereiden, zodat als je wilt eten de schaal alleen maar 20
minuten in de oven geschoven hoeft te worden.
Recept van:
Lidy Berkx
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Frankrijk
Keuken:
Europese
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Portobello gevuld met gehakt en een topping van Cheddar te bereiden
- Veeg of borstel de portobello schoon.
- Verwijder voorzichtig de steeltjes.
- Hak de steeltjes fijn en haal met een lepeltje de sporen lijsten uit de portobello. Zo krijg je meer ruimte.
- Kneed alle ingrediënten ( behalve de cheddar en de bosui ) voor het gehakt door elkaar.
- Voeg eventueel de gehakte steeltjes en de rest uit de champignon toe aan het gehakt. Vul er de hoed mee.
- Wrijf de hoed en een ovenschaal dun in met olijfolie.
- Zet de schaal voor 20 minuten in een voorverwarmde oven van 200 graden. Haal de schaal uit de oven en bestrooi de paddenstoelen met de cheddar.
- Laat circa 3 minuten smelten. Serveer de gevulde reuze champignons met groente en aardappelvariant naar keuze.