Als je het gehakt te zacht vind dan kan je 2 rauwe eieren door het gehakt kneden samen met de kruiden.
Recept
« Terug naar recepten
Gehaktbrood met tomatensaus
PT80M
Gehaktbrood met tomatensaus
Een heerlijk gehaktbrood met tomatensaus recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
monique ottenbros
Bereidingstijd:
80 min
Personen:
n.v.t. personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Vlees
- > Ontbijt & Lunch - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Eigen recept
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gehaktbrood met tomatensaus te bereiden
-Kneed het gehakt goed door met de uien, knoflook,1 blik tomatenstukjes met sap, provencaalse kruiden, parmigiano, een theelepeltje kaneel en maggie.
-Zet even weg.
-Bekleed het cakeblik met de plakjes zeeuws spek, laat een beetje over de rand hangen.
-Kneed het gehakt nogmaals goed door en doe dan de helft van het gehakt in de cakevorm, goed aandrukken.
-Verdeel de gekookte eieren over het gehaktmengsel en doe dan de andere helft van het gehakt in de vorm, zo dat de eieren niet meer zichtbaar zijn, wederom goed aandrukken.
-Vouw het spek wat over de rand hangt over het gehakt.
-Als je het lekker vind kan je de bovenkant ook afdekken met plakjes zeeuws spek.
-Zet de vorm in een voorverwarmde oven van 200C en bak 30 minuten.
-Neem de cakevorm uit de oven en giet het vrijgekomen vet weg.
-Zet terug in de oven en laat nog een half uur bakken.
-Doe 1 blik tomatenstukjes met sap en een blikje tomatenpuree in een pannetje en verwarm dit.
-Kruid de tomatensaus met peterselie en peper na smaak.
-Haal de cakevorm na de bereidingstijd uit de oven en giet nogmaals het vrijgekomen vocht weg.
-Snijd in plakken en serveer met de tomatensaus.
-Zet even weg.
-Bekleed het cakeblik met de plakjes zeeuws spek, laat een beetje over de rand hangen.
-Kneed het gehakt nogmaals goed door en doe dan de helft van het gehakt in de cakevorm, goed aandrukken.
-Verdeel de gekookte eieren over het gehaktmengsel en doe dan de andere helft van het gehakt in de vorm, zo dat de eieren niet meer zichtbaar zijn, wederom goed aandrukken.
-Vouw het spek wat over de rand hangt over het gehakt.
-Als je het lekker vind kan je de bovenkant ook afdekken met plakjes zeeuws spek.
-Zet de vorm in een voorverwarmde oven van 200C en bak 30 minuten.
-Neem de cakevorm uit de oven en giet het vrijgekomen vet weg.
-Zet terug in de oven en laat nog een half uur bakken.
-Doe 1 blik tomatenstukjes met sap en een blikje tomatenpuree in een pannetje en verwarm dit.
-Kruid de tomatensaus met peterselie en peper na smaak.
-Haal de cakevorm na de bereidingstijd uit de oven en giet nogmaals het vrijgekomen vocht weg.
-Snijd in plakken en serveer met de tomatensaus.
Mijn kookverhaal (monique ottenbros)
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
derbyke zegt:
nederbelg67 zegt:
apu zegt: