Recept
« Terug naar recepten
Gehaktbrood met zure room
PT60M
Gehaktbrood met zure room
Een heerlijk gehaktbrood met zure room recept uit de balkan keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Lambert de Bruijn
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
7
Herkomst:
Hongarije
Keuken:
Balkan
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gehaktbrood met zure room te bereiden
Verwarm de oven voor op 180C.Meng het gehakt ,ui en wat peper en zout in een kom.Week het broodkruim in de melk en meng het met kruidnagelpoeder,basilicum en de marjoraan door het gehakt.Meng er het losgeklopt ei door.Bestrijk een cakevorm van 24X14 cm.met boter.Druk het gehaktmengsel in de vorm.Zet de vorm in een braadsleetje met een laagje kokend water(3 cm.)Zet de braadsleetje 30 min.in de voorverwarmde oven.Roer de zure room,bloem en de bouillon in een kom door elkaar.Giet het mengsel over het gehaktbrood en strooi er wat paprikapoeder overheen.Zet het gehaktbrood nog 15 min.terug in de oven.
Camilla zegt:
Leuke tip misschien om hargekookte eieren in het midden van het gehaktbrood te verstoppen. Leuk gezicht als je plakken maakt. (Dit is ook onderdeel van de paasmaaltijd in Hongarije)