Dien het op met gekookte witte rijst. Strooi de tweede helft bosuitjes er over.
Voeg zout en peper toe naar smaak (en evt. sambal). Geef er een frisse salade bij.
Wat te drinken? We kunnen denken aan een koud biertje , een stevige rosé of een lichte rode wijn.
Recept
« Terug naar recepten
Gehaktschotel op z'n Koreaans (en zeer snel)
PT20M
Gehaktschotel op z'n Koreaans (en zeer snel)
Een recept dat praktisch geen voorbereiding behoeft en een korte bereidingstijd vergt.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Korea
Keuken:
Oosterse
Bron:
Familie
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gehaktschotel op z'n Koreaans (en zeer snel) te bereiden
1).Doe de ketjap, suiker, sesamolie, gemberwortel en sambal bij elkaar in een kom en werk dat goed door elkaar.
2).Verhit de rijst-olie in een wok en fruit daarin aan de uien en de knoflook, tot de uien wat glazig geworden zijn.
3).Doe dan het gehakt er bij en roer dat om en om tot alle gehakt grijs is geworden en er geen "kluitjes " meer zijn.
4).Schenk het teveel aan vet weg.
5).Voeg dan toe het ketjapmengsel en de helft van de bosui en roer dat op hoog vuur goed door gedurende 3 - 5 minuten.
2).Verhit de rijst-olie in een wok en fruit daarin aan de uien en de knoflook, tot de uien wat glazig geworden zijn.
3).Doe dan het gehakt er bij en roer dat om en om tot alle gehakt grijs is geworden en er geen "kluitjes " meer zijn.
4).Schenk het teveel aan vet weg.
5).Voeg dan toe het ketjapmengsel en de helft van de bosui en roer dat op hoog vuur goed door gedurende 3 - 5 minuten.
Cees Rot zegt: