KookJij

Gehaktschotel op z'n Koreaans (en zeer snel)

Een recept dat praktisch geen voorbereiding behoeft en een korte bereidingstijd vergt.
Recept van:
Bereidingstijd: 20 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Korea
Keuken: Oosterse
Bron: Familie
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Gehaktschotel op z'n Koreaans (en zeer snel) te bereiden

1).Doe de ketjap, suiker, sesamolie, gemberwortel en sambal bij elkaar in een kom en werk dat goed door elkaar.
2).Verhit de rijst-olie in een wok en fruit daarin aan de uien en de knoflook, tot de uien wat glazig geworden zijn.
3).Doe dan het gehakt er bij en roer dat om en om tot alle gehakt grijs is geworden en er geen "kluitjes " meer zijn.
4).Schenk het teveel aan vet weg.
5).Voeg dan toe het ketjapmengsel en de helft van de bosui en roer dat op hoog vuur goed door gedurende 3 - 5 minuten.

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

Dien het op met gekookte witte rijst. Strooi de tweede helft bosuitjes er over.
Voeg zout en peper toe naar smaak (en evt. sambal). Geef er een frisse salade bij.
Wat te drinken? We kunnen denken aan een koud biertje , een stevige rosé of een lichte rode wijn.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Cees Rot

Cees Rot zegt:
Lijkt mij overheerlijk ga het vlug eens maken.