Recept
« Terug naar recepten
gehakttaart italiaanse stijl
PT75M
gehakttaart italiaanse stijl
Een heerlijk gehakttaart italiaanse stijl recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
75 min
Personen:
8 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
20
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe gehakttaart italiaanse stijl te bereiden
Verwarm de oven voor op 180 graden. Pel en snipper de uien en knoflook. Verhit de olijfolie in een koekenpan en fruit de uien en knoflook 2 min. Laat het afkoelen. Snijd de mozzarella in blokjes. Hak de peterselie en laat het bladerdeeg ontdooien. Kneed in een kom het gehakt met de gebakken uien en knoflook mozzarella 3 eieren paneermeel mosterd en peterselie en breng het op smaak met peper en zout. Vet de springvorm in en druk de plakjes bladerdeeg dakpansgewijs tegen de rand van de vorm.(niet op de bodem) en laat het deeg over hangen. Schep het gehaktmengsel erin en vouw het deeg over het gehakt heen. Bestrijk het deeg met 1 los geklopt ei en bak de taart in 45 Ã 60 min gaar in de oven.