Recept
« Terug naar recepten
Gehakttaartjes met spek
PT30M
Gehakttaartjes met spek
Een heerlijk gehakttaartjes met spek recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gehakttaartjes met spek te bereiden
Verwarm de oven voor op 225ºC (hete lucht: 210ºC). Vet 4 lage bakvormpjes (Ø ±13 cm) in met boter. Rol de plakjes bladerdeeg uit op een met bloem bestoven werkvlak tot 4 ronde lappen die de vormpjes bedekken. Bekleed de vormpjes met het deeg en leg op elke bodem 2 plakjes ontbijtspek. Blancheer de paprikahelften ca. 2 minuten in kokend water. Spoel ze af met koud water en snijd ze in grove stukken. Meng 350 g rundergehakt met de ui en gehaktkruiden naar smaak. Verhit de zonnebloemolie en bak het gehaktmengsel in ca. 7 minuten rul. Schep de walnoten, paprika en koriander door het gehakt. Haal de pan van het vuur en vul de vormpjes met het gehaktmengsel. Bak de taartjes ca. 15 minuten in het midden van de oven. Serveren met een groene salade met tomaat.