Een gerecht, dat het ook goed zal doen op de camping, slechts één pan en dát scheelt dan weer in de afwas.
Recept
« Terug naar recepten
Tunesische Shakshuka met gehaktballetjes.
PT30M
Tunesische Shakshuka met gehaktballetjes.
Shakshuka is een Oosters eenpansgerecht met gepocheerde eieren in een
tomatensaus met ui en paprika. Een dergelijk gerecht maakte ik al met een
Shakshuka , maar die was vegetarisch.De variatie van de kruiden geeft dit
Makkelijke Maandag gerecht een geheel andere smaak.
Recept van:
Lidy Berkx
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Afrika
Keuken:
Afrikaanse
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Tunesische Shakshuka met gehaktballetjes. te bereiden
- Meng de 2 soorten gehakt met elkaar en breng op smaak met wat paprikapoeder , peper( en eventueel wat zout)
- Draai met vochtige handen 3 balletjes per persoon.
- Verhit de olie en bak de ui samen met de gehaktballetjes op middelhoge warmtebron circa 5 minuten.
- Voeg vervolgens de 2 soorten paprika toe en bak de paprika 5 minuten mee.
- Voeg de tomatenblokjes toe en 1 flinke tl paprikapoeder, roer alles goed door en breng op smaak met zout en peper.
- Maak 2 kuiltjes in de saus en breek in elk kuiltje een ei.
- Deksel op de pan en de saus 10-15 minuten zachtjes laten pruttelen , totdat de eieren gestold zijn.
- Proef aan de saus en voeg zo nodig nog peper en zout toe. Rooster de pitabroodjes of sneetjes brood in de broodrooster en serveer die bij het gerecht.