KookJij

Geitenkaasmousse met drie vruchten

Een heerlijk geitenkaasmousse met drie vruchten recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Voorgerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: hemelhuisje
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Geitenkaasmousse met drie vruchten te bereiden

Warm de groentebouillon op, neem van het vuur en smelt er de geweekte gelatineblaadjes in. Roer de geitenkaas los en voeg de groentenbouillon, de appelblokjes, de roze peperbolletjes en de sechuanpeper bij.
Laat afkoelen en schep er de half opgeklopte room door.
Vul in glaasjes en laat opstijven.
Verwarm de ontdooide bosbessen met de pectine tot het kookpunt.
Voeg er de suiker aan toe en laat nog een minuut doorkoken.
Laat een beetje afkoelen en dek er de geitenkaasmousse mee af.
Haal een half uur vor het serveren uit de koelkast, garneer met een takje kruiden ( platte peterselie, citroenmelisse, o.d.) en een bladerdeegstokje.
Smakelijk!





Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

derbyke

derbyke zegt:
Hallo lieke even hier op de site gaan kijken http://www.kookjij.nl/recept-eendenleverlolly-s-met-bietengelei.
Hopelijk ben je er mee verder geholpen. Groetjes Hilde Kookjij
lieke

lieke zegt:
Ik heb het laatst gegeten maar daar zat een laagje bietengelei op hoe maak ik dat.