Recept
« Terug naar recepten
Geitenkaastaartje met rode biet
PT20M
Geitenkaastaartje met rode biet
Een heerlijk geitenkaastaartje met rode biet recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
ah
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Geitenkaastaartje met rode biet te bereiden
Rooster de hazelnoten in een droge koekenpan bruinkrokant, laat ze daarna even afkoelen. Hak de noten grof (of maal ze met behulp van de pulseknop in de keukenmachine grof). Houd een scherp mes onder de hete kraan en snijd er vervolgens 4 dunne plakken mee van de geitenkaas. Rol de zijkanten van de geitenkaasplakjes door de grofgehakte hazelnoten, zodat er een krokant korstje ontstaat en leg de kaas daarna op de borden.
Leg per taartje 4 à 5 plakjes biet dakpansgewijs in een cirkel op de geitenkaas. Druppel er wat olie over en bestrooi met zout en peper. Klop een dressing van 2 eetlepels olie, wittewijnazijn, suiker en mosterd, breng op smaak met zout en peper.
Haal uit de zak rucolaslamelange de blaadjes 'Swiss chard' (welke blaadjes dit zijn staat achter op het pak, de rest van de sla wordt in dit recept niet gebruikt). Meng de dressing met de Swiss-chardslablaadjes en bind de blaadjes samen tot een bosje met behulp van een bieslookspriet.
Tip: Wil je ook 'biet' op het bord schrijven? Meng 50 g geitenkaas en een half bietje met de staafmixer tot een romige rode massa. Schrijf met een spuitzakje 'biet' op het bord.
Leg per taartje 4 à 5 plakjes biet dakpansgewijs in een cirkel op de geitenkaas. Druppel er wat olie over en bestrooi met zout en peper. Klop een dressing van 2 eetlepels olie, wittewijnazijn, suiker en mosterd, breng op smaak met zout en peper.
Haal uit de zak rucolaslamelange de blaadjes 'Swiss chard' (welke blaadjes dit zijn staat achter op het pak, de rest van de sla wordt in dit recept niet gebruikt). Meng de dressing met de Swiss-chardslablaadjes en bind de blaadjes samen tot een bosje met behulp van een bieslookspriet.
Tip: Wil je ook 'biet' op het bord schrijven? Meng 50 g geitenkaas en een half bietje met de staafmixer tot een romige rode massa. Schrijf met een spuitzakje 'biet' op het bord.