Recept
« Terug naar recepten
Gekarameliseerde appelstukjes
PT5M
Gekarameliseerde appelstukjes
Een heerlijk gekarameliseerde appelstukjes recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Anne Verbeek
Bereidingstijd:
5 min
Personen:
2 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gekarameliseerde appelstukjes te bereiden
Snijd de appel in plakjes. Zet de pan op het vuur en schenk er wat olie in. Leg de appelstukjes in de pan en draai ze steeds met een spatel om. Als ze goudbruin zijn doe je er wat suiker bij en wacht tot die is gekarameliseerd. Dan zijn de appeltjes klaar!
Smullen maar!
Smullen maar!
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
lekkerbekske zegt:
Probeer ook eens wat kaneel onder die basterdsuiker te doen. Dan geeft je dit een hele nieuwe ervaring.
Ik gebruik altijd boter i.p.v. olie, want ik ben dol op boter.
Ik bedoel mijn opmerkingen niet als kritiek, maar als suggestie. Daarom snuffel ik elke dag deze site door, om nieuwtjes te vinden. Want zoals men zegt:"Verandering van spijs doet eten".
annekoken zegt: