Recept
« Terug naar recepten
Gekarameliseerde kip
PT40M
Gekarameliseerde kip
Een heerlijk gekarameliseerde kip recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
A Kluijt
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Gevogelte
- > Hoofdgerechten - Rijst
Bevat per éénpersoons portie:
250 kCal energie
35 Gram eiwit
6 Gram vet
25 Gram koolhydraten
35 Gram eiwit
6 Gram vet
25 Gram koolhydraten
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Vietnam
Keuken:
Oosterse
Bron:
Aziatisch koken
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gekarameliseerde kip te bereiden
De suiker in een grote pan verhitten tot hij smelt en goudbruin wordt.
De pan van het vuur nemen en de vissaus erbij gieten- voorzichtig het spat! 375 ml. water toevoegen en de pan weer op het vuur zetten. Door laten koken totdat de suiker is opgelost.
De kip en de gember toevoegen en ongeveer 35 min. zachtjes laten koken tot het vlees heel zacht is.
Het vet van de bovenkant scheppen en ten slotte de peper er overheen strooien.
De pan van het vuur nemen en de vissaus erbij gieten- voorzichtig het spat! 375 ml. water toevoegen en de pan weer op het vuur zetten. Door laten koken totdat de suiker is opgelost.
De kip en de gember toevoegen en ongeveer 35 min. zachtjes laten koken tot het vlees heel zacht is.
Het vet van de bovenkant scheppen en ten slotte de peper er overheen strooien.
Henny Hoornenborg zegt: