KookJij

Gekarameliseerde peer met honing en gebakken eendenborst

Een heerlijk gekarameliseerde peer met honing en gebakken eendenborst recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 35 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Gekarameliseerde peer met honing en gebakken eendenborst te bereiden

Schil de peer en verwijder het vel van de perziken. Snij in 4.
Kook de basmatirijst.
Maak met een vlijmscherp mes overlangse inkepingen in de eendenfilets. Zo zullen de filets niet kromtrekken tijdens het bakken en zal het vlees aan de velkant sneller garen. Bak de filets, zonder vetstof, op een hoog vuur. Giet het vet regelmatig af.
Haal de filets uit de pan en zet de pan aan de kant. Hiermee ga je straks de jus maken.
Verwijder het resterende vet van de eendenborstfilet en laat gedurende een 15-tal minuten verder garen in een oven van 160°C.
Bak het fruit kort op een matig vuur. Bestrijk met honing en laat kort karamelliseren. Bestrooi daarna met de noten.
Voeg de suiker en de balsamicoazijn toe aan de pan van het vlees en blus met de bouillon. Zeef de jus en breng op smaak met wat peper.
Snij het vlees in plakken, lepel er de jus en vruchten langs en serveer met basmatirijst.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst