Recept
« Terug naar recepten
Gekarameliseerde peren met meloensaus
PT55M
Gekarameliseerde peren met meloensaus
Een heerlijk gekarameliseerde peren met meloensaus recept uit de amerikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
55 min
Personen:
12 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
7
Herkomst:
Amerika
Keuken:
Amerikaanse
Bron:
tim
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gekarameliseerde peren met meloensaus te bereiden
Snijd de meloenen in stukken en doe ze in een pan.
Voeg 200 gram suiker en 2 dl. wijn toe.
Haal het merg uit de vanillestengels en voeg dit ook toe.
Doe de deksel op de pan en laat het zachtjes gedurende 15 minuten verwarmen tot het vocht uit de meloenen komt.
Pureer de meloen en plaats de pan in een bak met ijsklontjes om de soep snel af te laten koelen.
Voeg daarna het sap van de limoenen toe.
Snijd de peren in vier partjes.
Laat de resterende suiker in een koekenpan karameliseren.
Voeg de resterende wijn toe (en eventueel wat water) en roer totdat een gladde saus ontstaat.
Laat de peren karameliseren in de saus en in zo’n 15 minuten gaar stoven.
Presentatie
Schenk wat (koude) meloensaus op de borden.
Leg hierin twee stukken peer per bord.
Doe er een toef zure room op.