Recept
« Terug naar recepten
Gekaramelliseerde witlofschotel
PT25M
Gekaramelliseerde witlofschotel
Een heerlijk gekaramelliseerde witlofschotel recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Loes Kemmings
Bereidingstijd:
25 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
boodschappen
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gekaramelliseerde witlofschotel te bereiden
Halveer de stronkjes witlof in de lengte.
Rasp de schil van de sinaasappel en halveer de vrucht.
Pers een helft uit en snijd de andere helft in plakken zonder schil.
Smelt de boter in een koekenpan en roer de de basterdsuiker, sinaasappelrasp en sap erdoor.
Leg de stronkjes witlof met de snijkant naar beneden naast elkaar in de pan en giet de bouillon erover.
Stoof het witlof, zonder deksel op de pan, in 15 minuten zachtjes gaar.
Keer tussendoor af en toe om.
Strooi de laatste 5 minuten de hamreepjes erover.
Verhit intussen de olie en bak hierin de krieltjes goudbruin en gaar.
Bestrooi de krieltjes met de peterselie en serveer ze bij de witlofschotel.
Garneer met plakjes sinaasappel.
Rasp de schil van de sinaasappel en halveer de vrucht.
Pers een helft uit en snijd de andere helft in plakken zonder schil.
Smelt de boter in een koekenpan en roer de de basterdsuiker, sinaasappelrasp en sap erdoor.
Leg de stronkjes witlof met de snijkant naar beneden naast elkaar in de pan en giet de bouillon erover.
Stoof het witlof, zonder deksel op de pan, in 15 minuten zachtjes gaar.
Keer tussendoor af en toe om.
Strooi de laatste 5 minuten de hamreepjes erover.
Verhit intussen de olie en bak hierin de krieltjes goudbruin en gaar.
Bestrooi de krieltjes met de peterselie en serveer ze bij de witlofschotel.
Garneer met plakjes sinaasappel.
jennypiet zegt: