Recept
« Terug naar recepten
Gekoelde tomatensoep met basilicum.
PT30M
Gekoelde tomatensoep met basilicum.
Een heerlijk gekoelde tomatensoep met basilicum. recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
12 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kookclub
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gekoelde tomatensoep met basilicum. te bereiden
Snijd de tomaten in stukjes.
Pluk 12 mooie blaadjes basilicum van de takjes en houdt ze achter voor de garnering.
Pureer de stukjes tomaat met de rest van de basilicum in de blender of in een smalle, hoge kom met een staafmixer.
Wrijf de puree boven een kom door een zeef.
Roer de sherry en zoveel bouillon erdoor dat de soep nog lichtgebonden is.
Breng op smaak met enkele druppels tabasco en laat de soep in de koelkast ca. 2 uur door en door koud worden.
Pluk 12 mooie blaadjes basilicum van de takjes en houdt ze achter voor de garnering.
Pureer de stukjes tomaat met de rest van de basilicum in de blender of in een smalle, hoge kom met een staafmixer.
Wrijf de puree boven een kom door een zeef.
Roer de sherry en zoveel bouillon erdoor dat de soep nog lichtgebonden is.
Breng op smaak met enkele druppels tabasco en laat de soep in de koelkast ca. 2 uur door en door koud worden.
enilorac zegt: