KookJij

Gekoelde tomatensoep met basilicum.

Een heerlijk gekoelde tomatensoep met basilicum. recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 12 personen
Categorieën:
  1. > Soepen - Koude
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Kookclub
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Gekoelde tomatensoep met basilicum. te bereiden

Snijd de tomaten in stukjes.
Pluk 12 mooie blaadjes basilicum van de takjes en houdt ze achter voor de garnering.
Pureer de stukjes tomaat met de rest van de basilicum in de blender of in een smalle, hoge kom met een staafmixer.
Wrijf de puree boven een kom door een zeef.
Roer de sherry en zoveel bouillon erdoor dat de soep nog lichtgebonden is.
Breng op smaak met enkele druppels tabasco en laat de soep in de koelkast ca. 2 uur door en door koud worden.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

enilorac

enilorac zegt:
Dankjewel, Bert, ga ik zeker een keer doen! Hij gaat bij al je andere toprecepten. Groetjes, Enilorac.
bertal

bertal zegt:
enilorac,
Gewoon 1.4 maken en dan 2 dagen er van eten, zo moeilijk is het niet.
succes
:);)m.v.g. Bert Allers
enilorac

enilorac zegt:
Chique soepje, zou het graag eens proeven. Hoe maak ik dit voor 1 persoon?
Groetjes,
Enilorac