KookJij

Gekonfijte citroen

Een heerlijk gekonfijte citroen recept uit de afrikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 1440 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Dieet & Slank - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Marokko
Keuken: Afrikaanse
Bron: Vriendin
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Gekonfijte citroen te bereiden

De citroenen in warm wasser schoon boenen. De eindstukken verwijderen.
De citroenen in 0,5 cm dikke schijfen snijden. De bodem van een stenen kom met een dikke laag zout bedekken de citroen schijfjes erop leggen en weederom met zout bedekken de laatste laag moet altijd zout zijn.
De kom afsluiten met een bord, en op een koele donkere plaats 24 uur macereren.
De volgende dag de citroen schijfen van het overtollige zout bevrijden, door middel van keukenpapier, en in een weck glas schichten,goed dicht op mekaar.
Het glas met olijfolie vullen. De olie moet de citroen altijd bedekken anders oxideert de citroen en is nietmeer te genieten
Voor gebruik laat het glas een maand op een frisse plaats staan.

Mijn kookverhaal (Martine De Clercq)

Pittige aanvulling voor een ander smaakje.
Doe laurier, tijm, en knoflook erbij.
In een woord heerlijk

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst