Pittige aanvulling voor een ander smaakje.
Doe laurier, tijm, en knoflook erbij.
In een woord heerlijk
Recept
« Terug naar recepten
Gekonfijte citroen
PT1440M
Gekonfijte citroen
Een heerlijk gekonfijte citroen recept uit de afrikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Martine De Clercq
Bereidingstijd:
1440 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Dieet & Slank - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
6
Herkomst:
Marokko
Keuken:
Afrikaanse
Bron:
Vriendin
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gekonfijte citroen te bereiden
De citroenen in warm wasser schoon boenen. De eindstukken verwijderen.
De citroenen in 0,5 cm dikke schijfen snijden. De bodem van een stenen kom met een dikke laag zout bedekken de citroen schijfjes erop leggen en weederom met zout bedekken de laatste laag moet altijd zout zijn.
De kom afsluiten met een bord, en op een koele donkere plaats 24 uur macereren.
De volgende dag de citroen schijfen van het overtollige zout bevrijden, door middel van keukenpapier, en in een weck glas schichten,goed dicht op mekaar.
Het glas met olijfolie vullen. De olie moet de citroen altijd bedekken anders oxideert de citroen en is nietmeer te genieten
Voor gebruik laat het glas een maand op een frisse plaats staan.
De citroenen in 0,5 cm dikke schijfen snijden. De bodem van een stenen kom met een dikke laag zout bedekken de citroen schijfjes erop leggen en weederom met zout bedekken de laatste laag moet altijd zout zijn.
De kom afsluiten met een bord, en op een koele donkere plaats 24 uur macereren.
De volgende dag de citroen schijfen van het overtollige zout bevrijden, door middel van keukenpapier, en in een weck glas schichten,goed dicht op mekaar.
Het glas met olijfolie vullen. De olie moet de citroen altijd bedekken anders oxideert de citroen en is nietmeer te genieten
Voor gebruik laat het glas een maand op een frisse plaats staan.