KookJij

Gekruide aardappelen met oregano en olijfolie

Een heerlijk gekruide aardappelen met oregano en olijfolie recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 2 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Aardappels
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: http://www.bloggen.be/macuisine
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Gekruide aardappelen met oregano en olijfolie te bereiden

Schil en was de aardappelen en snijd ze doormidden of in vieren als het dikke zijn. Vet een bakblik of bakplaat in met olijfolie en plaats de aardappels in de bakblik. Voeg de olijfolie, oregano, grof zeezout en peper en meng alles goed om. Laat 35 minuten marineren en bak de aardappels af in een voorverwarmde oven van 220°C gedurende 30 a 45 minuten of totdat de aardappeltjes mooi goudbruin zijn. Dien ze direkt op. Lekker met lamsgebraadje.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Otto

Otto zegt:
Lekker, aardappel.
Danny

Danny zegt:
Mengtruc : doe alle aardappeltjes in een propere plastic keukenzakje (bvb. diepvrieszak - grotere maat). Giet daarin de olijfolie en alle fijn gesnipperde kruiden, ...) sluit het zakje en schud voorzichtig heen en weer zodat alle kruiden zich mengen met de olijfolie en egaal worden verdeeld onder de aardappels. Giet ze dan in de ovenschaal en schik ze. Strooi er wat paprikapoeder over en zet in de oven. ;)
soppie

soppie zegt:
heel lekker ik doe er ook knoflook overheen door de olie heerlijk en niet schillen