Recept
« Terug naar recepten
Aardappelgratin zonder room
PT30M
Aardappelgratin zonder room
Deze aardappelgratin is lactosevrij. Aardappelgratin is één van mijn favoriete bijgerechten maar vaak te zwaar. Deze aardappelgratin is heerlijk knapperig. Ook lekker pittig door de toevoeging veel knoflook en versgemalen zwarte peper.
Recept van:
Petra Wiggers
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
284 kCal energie
4 Gram eiwit
13 Gram vet
36 Gram koolhydraten
4 Gram eiwit
13 Gram vet
36 Gram koolhydraten
Waardering:
Herkomst:
Frankrijk
Keuken:
Europese
Bron:
???? tijdschrift (uit mijn plakboek met recepten
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Aardappelgratin zonder room te bereiden
Verwarm de oven voor op 220 graden boven- en onder-warmte of 200 graden hete lucht.
Boen de aardappelen goed schoon en schaaf of snij ze in hele dunne plakjes.
(Wil je de aardappelen toch liever schillen, geen probleem, dat kan ook heel goed).
Roer peper, zout, knoflook en tijm of oregano door de olijfolie in een grote kom. Schep de aardappelplakjes erdoor. Zorg dat alle plakjes goed bedekt zijn. Verdeel de aardappelplakjes over de ovenschaal. Schenk het restant olie wat nog in de kom zit ook over de aardappelplakjes. Dek de schaal af met aluminiumfolie.
Bak de aardappelengratin plm. 30 - 40 minuten afgedekt met aluminiumfolie. (De aardappelen moeten dan al een beetje zacht zijn).
Haal daarna het folie van de aardappelgratin en bak de gratin nog plm. 30 -40 minuten zonder aluminiumfolie.
De aardappelen moeten dan een lekkere goudbruine kleur hebben.
Boen de aardappelen goed schoon en schaaf of snij ze in hele dunne plakjes.
(Wil je de aardappelen toch liever schillen, geen probleem, dat kan ook heel goed).
Roer peper, zout, knoflook en tijm of oregano door de olijfolie in een grote kom. Schep de aardappelplakjes erdoor. Zorg dat alle plakjes goed bedekt zijn. Verdeel de aardappelplakjes over de ovenschaal. Schenk het restant olie wat nog in de kom zit ook over de aardappelplakjes. Dek de schaal af met aluminiumfolie.
Bak de aardappelengratin plm. 30 - 40 minuten afgedekt met aluminiumfolie. (De aardappelen moeten dan al een beetje zacht zijn).
Haal daarna het folie van de aardappelgratin en bak de gratin nog plm. 30 -40 minuten zonder aluminiumfolie.
De aardappelen moeten dan een lekkere goudbruine kleur hebben.
Mijn kookverhaal (Petra Wiggers)
Om de bereidingstijd korter te maken kun je de aardappelschijfjes ook plm. 2 - 3 minuten voorkoken. Daarna heel goed uitlekken in een vergiet en verder het recept volgen.