Recept
« Terug naar recepten
Rode poon op een bedje van basilicum - broccoli puree
PT20M
Rode poon op een bedje van basilicum - broccoli puree
Een heerlijk rode poon op een bedje van basilicum - broccoli puree recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Hilde Dumont
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Derbyke & Elmo
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Rode poon op een bedje van basilicum - broccoli puree te bereiden
Schil de aardappelen, snijd in stukken en kook ze gaar in gezouten water. Giet af.
Sjalot schillen en fijn snijden, broccoliroosjes en basilicum zeer fijn snijden, stoof deze even aan in olijfolie.
Voeg de room toe aan de gestoofde groenten samen met de aardappelen en pureer. Peper, zout en muskaatnoot toevoegen. Houd even warm.
Broccoli en snacktomaatjes even opwokken in de zonnebloemolie met ...zie ingrediënten.
Trek met een pincet de fijne graatjes uit de filets van poon. Kruid met peper en zout. Strijk een vuurvaste schotel met lage rand in met olijfolie. Snij de staart van de filet eraf en maak een inkeping. Leg de visfilets op de schotel, naast elkaar en met de velkant naar boven de staart vastprikken op de vis. Bestrijk de vis met zonnebloemolie met citroengras en gember.
Plaats de vis in de voorverwarmde oven op 220°C. Laat 6 minuten braden.
Verdeel de puree op borden. Leg er de poonfilets op, werk af met basilicumblaadjes en citroen.
Verdeel de groenten rondom.
Sjalot schillen en fijn snijden, broccoliroosjes en basilicum zeer fijn snijden, stoof deze even aan in olijfolie.
Voeg de room toe aan de gestoofde groenten samen met de aardappelen en pureer. Peper, zout en muskaatnoot toevoegen. Houd even warm.
Broccoli en snacktomaatjes even opwokken in de zonnebloemolie met ...zie ingrediënten.
Trek met een pincet de fijne graatjes uit de filets van poon. Kruid met peper en zout. Strijk een vuurvaste schotel met lage rand in met olijfolie. Snij de staart van de filet eraf en maak een inkeping. Leg de visfilets op de schotel, naast elkaar en met de velkant naar boven de staart vastprikken op de vis. Bestrijk de vis met zonnebloemolie met citroengras en gember.
Plaats de vis in de voorverwarmde oven op 220°C. Laat 6 minuten braden.
Verdeel de puree op borden. Leg er de poonfilets op, werk af met basilicumblaadjes en citroen.
Verdeel de groenten rondom.
Mijn kookverhaal (Hilde Dumont)
Klik op foto om te vergroten.
derbyke zegt: