KookJij

Gekruide courgette-sinaasappeljam

Een heerlijk gekruide courgette-sinaasappeljam recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: ? personen
Categorieën:
  1. > Brood - Beleg
  2. > Bijgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Van Gilse
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Gekruide courgette-sinaasappeljam te bereiden

De courgettes in stukken snijden en pureren. In een pan de courgette, het sinaasappelsap en de Italiaanse kruiden door elkaar roeren. De geleisuiker speciaal erdoor mengen. Het mengsel al roerend aan de kook brengen en 1 minuut borrelend laten koken. De jam eventueel met een schuimspaan afschuimen en in de schoongemaakte potten schenken. De potten direct sluiten en 5 minuten ondersteboven zetten.

Mijn kookverhaal (Gerrie van Rossum)

Een verrassende jam die heel goed met hartig, zoals kaas en ham, te combineren is.

Heerlijk recept om je overtollige courgettes uit je moestuin te verwerken.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

aardbol

aardbol zegt:
Lijkt mij heel apart. Heb hem uitgeprint.Hopelijk wordt het volgende jaar ook weer zijn goed courgette jaar zodat we hem kunnen uitproberen.