Een verrassende jam die heel goed met hartig, zoals kaas en ham, te combineren is.
Heerlijk recept om je overtollige courgettes uit je moestuin te verwerken.
Recept
« Terug naar recepten
Gekruide courgette-sinaasappeljam
PT60M
Gekruide courgette-sinaasappeljam
Een heerlijk gekruide courgette-sinaasappeljam recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Gerrie van Rossum
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
? personen
Categorieën:
- > Brood - Beleg
- > Bijgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Van Gilse
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gekruide courgette-sinaasappeljam te bereiden
De courgettes in stukken snijden en pureren. In een pan de courgette, het sinaasappelsap en de Italiaanse kruiden door elkaar roeren. De geleisuiker speciaal erdoor mengen. Het mengsel al roerend aan de kook brengen en 1 minuut borrelend laten koken. De jam eventueel met een schuimspaan afschuimen en in de schoongemaakte potten schenken. De potten direct sluiten en 5 minuten ondersteboven zetten.
aardbol zegt: