Recept
« Terug naar recepten
Gelei van Citrusvruchten
PT60M
Gelei van Citrusvruchten
Een heerlijk gelei van citrusvruchten recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
8 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
libelle
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gelei van Citrusvruchten te bereiden
Bereiden kan 1 dag voor serveren:Snijd met een dunschiller de schil van 1 grapefruit en 3 sinaasappels.Snijd de schillen in reepjes en doe ze in een pan met de poedersuiker,het sap van 1 sinaasappel,steranijs en kaneel.Schenk er 2 deciliter water bij tot alles onderstaat en kook(konfijt)de schilletjes 40 minuten op zacht vuur.Schil alle citrusvruchten dik,op 2 sinaasappels en de limoenen na,zodat ook het witte deel van de schil wordt verwijderd.Snijd het vruchtvlees tussen de vliesjes uit en vang hierbij het sap op.Pers de 2 resterende sinaasappels en de limoenen uit en doe dit bij het opgevangen sap.Zeef het sap en vul het aan met water tot er 8 deciliter vloeistof is.Verwarm deze met de vanillesuiker.Week de gelantine 5 minuten in ruim water en los de uitgeknepen gelantine van het vuur af op in de warme vloeistof.Leg in een ronde vorm of schaal een krans van partjes sinaasappel en grapefruit en schenk hier een dun laagje vloeistof op dat lobbig begint te worden.Leg hier weer een krans fruit op en weer een laagje vloeistof.Bouw op deze manier de gelei op tot alle ingrediënten zijn gebruikt.Dek af met plasticfolie en laat de gelei 4 uur opstijven in de koelkast.Stort hem voor het serveren en garneer hem met een toef geconfijte schilletjes.