Recept
« Terug naar recepten
Gemarineerde Kip uit de Oven
PT560M
Gemarineerde Kip uit de Oven
Alweer een kip recept erbij? Ja, maar net even anders.
U kunt kiezen voor kipfilets of kippedijen of een in 8 stukken gedeelde kip
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
560 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Europese
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gemarineerde Kip uit de Oven te bereiden
- Kip(stukken) afspoelen en goed drogen met keukenpapier.
- Maak een marinade van de rest van de ingredienten in een pannetje op een laag vuurtje en roer tot een homogene vloeibare massa. Laat afkoelen tot lauw.
- Wrijf de kip(stukken) in met de marinade en laat de kip(stukken) minstens 8 uren in de marinade staan.
- Laat uitlekken en vang de marinade op.
- Rol de dijen in een dunne plak pancetta en leg op een ovenblik naast elkaar.
- Schuif het geheel in de oven en laat de kip garen gedurende 60 minuten.
- Laat de dijen rusten gedurende 10 minuten en voeg het vrijgekomen vocht uit het ovenblik toe aan de resterende marinade.
- Zet de marinade op het vuur, voeg de rode wijn toe plus de takken peterselie en breng aan de kook. Laat ietsje inkoken en gebruik dat dan als jus.
- Geef er gebakken aardappeltjes bij of wittte rijst met een salade.
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
Geef er een glas volle witte wijn bij
Renée zegt: