Recept
« Terug naar recepten
Gemarineerde kippenpootjes
PT150M
Gemarineerde kippenpootjes
Een heerlijk gemarineerde kippenpootjes recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Tania Heeren
Bereidingstijd:
150 min
Personen:
3 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
63
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Tania
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gemarineerde kippenpootjes te bereiden
De knoflook klein snijden. Ketjap, citroensap, laos, ketoembar en sambal bij de knoflook voegen en doorroeren.
De kippenpootjes in een schaal leggen en de marinade erover verdelen. Schaal afdekken en minstens twee uur laten staan.
De crispplaat bedekken met bakpapier en hierop de kippenpootjes leggen. 18 minuten in de magnetron op de crispstand. Halverwege de pootjes een keer omdraaien.
De kippenpootjes in een schaal leggen en de marinade erover verdelen. Schaal afdekken en minstens twee uur laten staan.
De crispplaat bedekken met bakpapier en hierop de kippenpootjes leggen. 18 minuten in de magnetron op de crispstand. Halverwege de pootjes een keer omdraaien.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Michiel Disseldorp zegt:
ik vind het echt een heerlijk nummer!
Zet 'm gelijk op m'n mp3 speler! Prettig weekend, Groet Michiel
Jan Uilenberg zegt:
cathy zegt:
ik gebruik lemoensap in plaats van citroenen de smaak is wat fijner.
en de plasticzkken is zeker een goed idee, ik doe dit al jaren , spaart je afwas.
Cathy Awad uit Den Haag
:p
Tania zegt:
Anna zegt:
Ik heb geen flauw idee wat de crispstand is:)Combi van oven en grillen? en op hoeveel graden?
Edwin drijver zegt:
ik zou jouw graag een tip willen geven over het marineren van kip en vleessoorten.
doe in het vervolg de marinade in een plastic zak.
dat kan een botterham zakje zijn voor kipfilé of een pedaalemmerzak voor bijvoorbeeld kippebouten of spareribs.
ik hoop dat je hier wat aan heb omdat het minder marinade kost en tijdbesparend is.
met appetijtelijke groeten,
Edwin Drijver uit Naaldwijk
haven jaanchi zegt:
lilepe zegt:
Af en toe eens goed "kneden" met de inhoud zo komt de marinade overal terecht zonder massa's te moeten maken..succes;)
michelle zegt: