Recept
« Terug naar recepten
Gemarineerde paddenstoelen op bruschetta
PT10M
Gemarineerde paddenstoelen op bruschetta
Een heerlijk gemarineerde paddenstoelen op bruschetta recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
10 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Knorr.be
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gemarineerde paddenstoelen op bruschetta te bereiden
Verwarm de oven voor op 200°C.
Veeg de paddenstoelen schoon en snijd ze in kleine stukken. Pel de knoflook en het sjalotje. Snipper het sjalotje zeer fijn. Snijd de ciabatta in dunne plakjes en bak deze in 5 minuten goudbruin in een hete oven.
Verwarm voor de warme marinade 2 eetlepels olie in een pan, rasp de knoflook boven de pan en bak licht aan. Voeg het sjalotje toe en fruit 1 minuut mee. Ris de blaadjes van de takjes tijm en voeg toe. Voeg een half bouillonketeltje toe en laat dit zachtjes smelten met 1 kopje water.
Vervolgens aan de kook brengen en 1 minuut laten pruttelen. Voeg de paddenstoelen toe, schep deze gedurende 1 minuut om in de pan. Zet het vuur uit.
Leg op elke bruschetta een blaadje rucola en een klein schepje warm gemarineerde champignons.