KookJij

Gemarineerde paprika met kruidenmozzarella

Een heerlijke variatie op de Insalata Caprese. Neem twee kleuren gegrilde en gemarineerde paprika`s met gemarineerde mozzarella en basilicumpesto. Dan heb je een zalig voorgerecht. Ook lekker met warme broodjes als lunchgerecht.
Recept van:
Bereidingstijd: 15 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Salades
  2. > Voorgerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Italie
Keuken: Europese
Bron: Eigen recept
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Gemarineerde paprika met kruidenmozzarella te bereiden

  1. Oven voorverwarmen op 250 graden. Bakblik bekleden met aluminiumfolie.
  2. Paprika`s in drieën snijden. Zaadlijsten en pitjes verwijderen en paprika`s met velkant naar boven op bakblik leggen. In het midden van de oven plm. 15 minuten bakken tot het vel bruin wordt en blazen vertoont. Paprika`s uit de oven halen. In een plastic zak stoppen en wat laten afkoelen.
  3. Vel van de paprika`s met een scherp mesje verwijderen.
  4. Knoflook pellen en snipperen. Mozzarella in schijven snijden.
  5. Dressing kloppen van citroensap, olijfolie, peper, zout en honing.
  6. Neem een platte schaal en leg hierop aan de een kant de paprika`s (om en om) en aan de andere kant de plakken mozzarella.
  7. Leg op elke plak mozzarella wat van de (eigengemaakte) pesto. Verdeel de knoflook en de basilicum over de paprikarepen.
  8. Giet de dressing over de paprika`s en de mozzarella. Laat ongeveer een half uur intrekken


Mijn kookverhaal (Petra Wiggers)

Heerlijk voorgerecht bij een Italiaanse maaltijd.
Lekker bij de lunch met wat warme ciabatta.
Ook heerlijk bij de borrel als tapas (snij dan de ingrediënten iets kleiner).

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst