Heerlijk voorgerecht bij een Italiaanse maaltijd.
Lekker bij de lunch met wat warme ciabatta.
Ook heerlijk bij de borrel als tapas (snij dan de ingrediënten iets kleiner).
Recept
« Terug naar recepten
Gemarineerde paprika met kruidenmozzarella
PT15M
Gemarineerde paprika met kruidenmozzarella
Een heerlijke variatie op de Insalata Caprese. Neem twee kleuren gegrilde en gemarineerde paprika`s met gemarineerde mozzarella en basilicumpesto. Dan heb je een zalig voorgerecht. Ook lekker met warme broodjes als lunchgerecht.
Recept van:
Petra Wiggers
Bereidingstijd:
15 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Salades
- > Voorgerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
Eigen recept
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gemarineerde paprika met kruidenmozzarella te bereiden
- Oven voorverwarmen op 250 graden. Bakblik bekleden met aluminiumfolie.
- Paprika`s in drieën snijden. Zaadlijsten en pitjes verwijderen en paprika`s met velkant naar boven op bakblik leggen. In het midden van de oven plm. 15 minuten bakken tot het vel bruin wordt en blazen vertoont. Paprika`s uit de oven halen. In een plastic zak stoppen en wat laten afkoelen.
- Vel van de paprika`s met een scherp mesje verwijderen.
- Knoflook pellen en snipperen. Mozzarella in schijven snijden.
- Dressing kloppen van citroensap, olijfolie, peper, zout en honing.
- Neem een platte schaal en leg hierop aan de een kant de paprika`s (om en om) en aan de andere kant de plakken mozzarella.
- Leg op elke plak mozzarella wat van de (eigengemaakte) pesto. Verdeel de knoflook en de basilicum over de paprikarepen.
- Giet de dressing over de paprika`s en de mozzarella. Laat ongeveer een half uur intrekken