Recept
« Terug naar recepten
Gemengde bonensalade
PT20M
Gemengde bonensalade
Een heerlijk gemengde bonensalade recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
jolanda willemen
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Groenten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gemengde bonensalade te bereiden
Rooster de zonnebloempitten zonder vet in een pan.
Laat de kidneybonen uitlekken.
Maak de sperziebonen schoon.
Kook de sperziebonen ca. 5 min. tot ze beetgaar zijn.
Giet af en laat afkoelen.
Pel het knoflookteentje en pers uit.
Meng in een kommetje olijfolie, citroensap en schil, knoflook en mosterd goed door elkaar.
Breng op smaak met zout en peper.
Doe de kidney- en sperziebonen in een kom.
Maak de bonensalade aan met de dressing en bestrooi met zonnebloempitten.
Laat de kidneybonen uitlekken.
Maak de sperziebonen schoon.
Kook de sperziebonen ca. 5 min. tot ze beetgaar zijn.
Giet af en laat afkoelen.
Pel het knoflookteentje en pers uit.
Meng in een kommetje olijfolie, citroensap en schil, knoflook en mosterd goed door elkaar.
Breng op smaak met zout en peper.
Doe de kidney- en sperziebonen in een kom.
Maak de bonensalade aan met de dressing en bestrooi met zonnebloempitten.