Recept
« Terug naar recepten
Gemengde salade met feta en speenvarken
PT10M
Gemengde salade met feta en speenvarken
Een heerlijk gemengde salade met feta en speenvarken recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Anja Dijkstra
Bereidingstijd:
10 min
Personen:
1 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Salades
- > Dieet & Slank - Voorgerecht
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gemengde salade met feta en speenvarken te bereiden
Was de sla en zorg dat ze goed droog is. Snijd de feta in kleine blokjes. Schaaf kleine flinters van de oude kaas of brokkel ze evt. in kleine stukjes. Rooster de pijnboompitten licht. Snijd kleine reepjes van het speenvarken of gebraden fricandeau. Snijd reepjes van de pomodori.
Meng alles voorzichtig doorelkaar met de honing-mosterddressing.
Meng alles voor.
Meng alles voorzichtig doorelkaar met de honing-mosterddressing.
Meng alles voor.
Mijn kookverhaal (Anja Dijkstra)
Ik heb deze salade ooit eens gegeten in restaurant De Hoefslag in Bosch en Duin (toen nog van de Fagel familie). ' t Was zo lekker dat ik geprobeerd heb om m na te maken en ik moet zeggen dat dat (met enige aanpassingen) bijzonder goed gelukt is. Ik heb de salade toen als voorafje gegeten, maar ik gebruik hem ook wel eens als maaltijdsalade met een lekker (donker) stokbroodje met gezouten boter.