Recept
« Terug naar recepten
Gepekelde maatjes met verse kruiden en citroen
PT30M
Gepekelde maatjes met verse kruiden en citroen
Een heerlijk gepekelde maatjes met verse kruiden en citroen recept wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
nvt personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Scandinavie
Bron:
Njam.tv
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gepekelde maatjes met verse kruiden en citroen te bereiden
Maak de vis schoon en fileer. Of vraag aan de visboer om de haring te fileren. Bestrooi een grote platte schaal met zeezout en schik de visfilet erop. Bedek met zeezout en laat 10 uur staan.
Breng 2 liter water aan de kook, voeg de ui, balsamicoazijn, kruiden en peperbolletjes toe en laat een half uurtje trekken op een zacht vuur. Spoel de gepekelde visfilets grondig schoon. Schik opnieuw in een grote platte schaal en giet er bouillon over tot ze onder staan. Snijd de citroen in schijfjes en leg bij in de schaal. Dek af en laat nogmaals 1 dag marineren.
Laat uitlekken en dien op als hapje of bij een salade.
Breng 2 liter water aan de kook, voeg de ui, balsamicoazijn, kruiden en peperbolletjes toe en laat een half uurtje trekken op een zacht vuur. Spoel de gepekelde visfilets grondig schoon. Schik opnieuw in een grote platte schaal en giet er bouillon over tot ze onder staan. Snijd de citroen in schijfjes en leg bij in de schaal. Dek af en laat nogmaals 1 dag marineren.
Laat uitlekken en dien op als hapje of bij een salade.