Recept
« Terug naar recepten
Gepocheerd eitje met gerookte zalm en tagliatelli
PT40M
Gepocheerd eitje met gerookte zalm en tagliatelli
Een heerlijk gepocheerd eitje met gerookte zalm en tagliatelli recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
fem style
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gepocheerd eitje met gerookte zalm en tagliatelli te bereiden
Tagliatelli garen in gezouten water
Asperges reinigen, op lengte van 8 cm snijden en garen
Eieren pocheren
Azijnwater (1l water, 1 dl azijn) aan de kook brengen
Hierin de eieren voorzichtig breken (eventueel gebruik maken van een metalen ring)
2 minuten laten pocheren (juist onder het kookpunt laten garen)
Het eigeel moet vloeibaar blijven
Afkoelen in ijswater
De dobbelsteentjes pepers eventjes aanstoven in olijfolie · Gandaham in fijne reepjes snijden
Presentatie
Alle ingrediënten warmen (het ei 1 minuut in heet gezouten water)
Asperges overlangs doorsnijden en in het midden van het bord schikken
Hierop komt de tagliatelli en het gepocheerde ei
Rondom komt de tomatencoulis
Afwerken met de gerookte zalmreepjes en de zalmeitjes
Het bord versieren met de pepers en de Gandaham
Asperges reinigen, op lengte van 8 cm snijden en garen
Eieren pocheren
Azijnwater (1l water, 1 dl azijn) aan de kook brengen
Hierin de eieren voorzichtig breken (eventueel gebruik maken van een metalen ring)
2 minuten laten pocheren (juist onder het kookpunt laten garen)
Het eigeel moet vloeibaar blijven
Afkoelen in ijswater
De dobbelsteentjes pepers eventjes aanstoven in olijfolie · Gandaham in fijne reepjes snijden
Presentatie
Alle ingrediënten warmen (het ei 1 minuut in heet gezouten water)
Asperges overlangs doorsnijden en in het midden van het bord schikken
Hierop komt de tagliatelli en het gepocheerde ei
Rondom komt de tomatencoulis
Afwerken met de gerookte zalmreepjes en de zalmeitjes
Het bord versieren met de pepers en de Gandaham