KookJij

Gepocheerd eitje met gerookte zalm en tagliatelli

Een heerlijk gepocheerd eitje met gerookte zalm en tagliatelli recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 40 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: fem style
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Gepocheerd eitje met gerookte zalm en tagliatelli te bereiden

Tagliatelli garen in gezouten water
Asperges reinigen, op lengte van 8 cm snijden en garen
Eieren pocheren
Azijnwater (1l water, 1 dl azijn) aan de kook brengen
Hierin de eieren voorzichtig breken (eventueel gebruik maken van een metalen ring)
2 minuten laten pocheren (juist onder het kookpunt laten garen)
Het eigeel moet vloeibaar blijven
Afkoelen in ijswater
De dobbelsteentjes pepers eventjes aanstoven in olijfolie · Gandaham in fijne reepjes snijden

Presentatie

Alle ingrediënten warmen (het ei 1 minuut in heet gezouten water)
Asperges overlangs doorsnijden en in het midden van het bord schikken
Hierop komt de tagliatelli en het gepocheerde ei
Rondom komt de tomatencoulis
Afwerken met de gerookte zalmreepjes en de zalmeitjes
Het bord versieren met de pepers en de Gandaham





Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst