Recept
« Terug naar recepten
Gepocheerde perziken met nogatineijs en bitterkoek
PT25M
Gepocheerde perziken met nogatineijs en bitterkoek
Een heerlijk gepocheerde perziken met nogatineijs en bitterkoek recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
25 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Speciale gelegenheden - Kerst
- > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
we4you2
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gepocheerde perziken met nogatineijs en bitterkoek te bereiden
Breng de muskaatwijn met de suiker en het kaneelstokje langzaam aan de kook. Leg de perziken erin en leg er een bordje op zodat de vruchten goed onder blijven. Pocheer ze in circa 10 minuten gaar. Laat ze in het pocheervocht afkoelen. Ontvel ze en verwijder de pitten. Klop de slagroom voor de garnering lobbig. Leg in vier dessertschaaltjes twee halve perziken met de bolle kant naar beneden. Giet er royaal pocheervocht over zodat ze bedekt zijn. Leg in de holletjes van de perziken een bol nogatine-ijs. Schep daarop een toef slagroom en garneer met bitterkoekjes.
Wijnadviezen:
Frontignan
Lunel
Muscat de Beaumes-de-Venise
Muscat de Rivesaltes
Wijnadviezen:
Frontignan
Lunel
Muscat de Beaumes-de-Venise
Muscat de Rivesaltes