Recept
« Terug naar recepten
Gepocheerde tomaten met kruiden
PT30M
Gepocheerde tomaten met kruiden
Een heerlijk gepocheerde tomaten met kruiden recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Flavia Vasco de Sousa
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
6
Herkomst:
Frankrijk
Keuken:
Europese
Bron:
Vivre Champion 2008 no 133, door mij vertaald en aangepast
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gepocheerde tomaten met kruiden te bereiden
Kook een beetje water in een pannetje (om de tomaten te onvellen).
Was de tomaten, maak aan de onderkant een kleine kruisvormige snede en leg ze voorzichtig even in het kokende water tot het velletje bij de snee ietwat loslaat.
Even onder koud water laten "schrikken" en dan voorzichtig pellen. Even opzij leggen.
De kaneelstokjes en steranijs iets kleiner breken.
De kruidnagel wat platdrukken.
Strooi de suiker in een pan en giet er de 50 cl water erbij en blijf roeren tot de suiker opgelost is.
Doe dan alle kruiden in deze siroop en breng het weer aan de kook. Laat dit nog 3 minuten zachtjes doorkoken en daarna de tomaten toevoegen. Laat dit geheel heel zachtjes ± 15 à 20 minuten pruttelen. De tomaten moeten wel heel blijven.
Haal het van het vuur en laat de tomaten in de kruidensiroop afkoelen.
Leg dan op elk bord 2 tomaten, leg op elke tomaat een takje verse tijm en versier het bord verder met stukjes steranijs en kaneelstok uit de siroop (eventueel kardemomnoten). Strooi ook wat losgeritste tijmblaadjes rond de tomaten.
Was de tomaten, maak aan de onderkant een kleine kruisvormige snede en leg ze voorzichtig even in het kokende water tot het velletje bij de snee ietwat loslaat.
Even onder koud water laten "schrikken" en dan voorzichtig pellen. Even opzij leggen.
De kaneelstokjes en steranijs iets kleiner breken.
De kruidnagel wat platdrukken.
Strooi de suiker in een pan en giet er de 50 cl water erbij en blijf roeren tot de suiker opgelost is.
Doe dan alle kruiden in deze siroop en breng het weer aan de kook. Laat dit nog 3 minuten zachtjes doorkoken en daarna de tomaten toevoegen. Laat dit geheel heel zachtjes ± 15 à 20 minuten pruttelen. De tomaten moeten wel heel blijven.
Haal het van het vuur en laat de tomaten in de kruidensiroop afkoelen.
Leg dan op elk bord 2 tomaten, leg op elke tomaat een takje verse tijm en versier het bord verder met stukjes steranijs en kaneelstok uit de siroop (eventueel kardemomnoten). Strooi ook wat losgeritste tijmblaadjes rond de tomaten.
Mijn kookverhaal (Flavia Vasco de Sousa)
Lekker bij een groene salade. Ook als vegetarisch voorgerecht.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
samwisnie zegt:
fabita zegt: