KookJij

Dagschotel : gerechtje van vis met zijn garnituren uit de doos van mijn sloebers

Schelvis is een zoutwatervis en behoort tot de familie van de kabeljauwachtigen. Het seizoen van de schelvis loopt van september tot januari.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 2 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Dagschotel
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Derbyke, Elmo & Blondy
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Dagschotel : gerechtje van vis met zijn garnituren uit de doos van mijn sloebers te bereiden

  1. Aardappelen koken in licht gezouten water, giet af en pureer.
  2. Witloof zeer fijn snijden, tomaten in vier snijden het vruchtvlees verwijderen ( deze bewaren voor een sausje of voor soep ) snij het andere deel van de tomaat concassé. Meng het witloof met de tomaat concassé breng op smaak met de verse oregano zeer fijn gehakt en besprenkel met de uitgeperste citroen.
  3. Een deel van de groenten mengen onder de puree, neem een bakplaat leg er bakpapier op en spuit mooie torentjes puree. Zet in een voorverwarmde oven op 150 gr om warm te houden.
  4. Vis en scampi's kruiden en in bloem wentelen bak deze krokant gaar aan.
  5. Serveer de rest van de koude groenten op bord de vis in het midden, serveer de puree erbij en werk af met de kaas scampi's en verse oregano.

Mijn kookverhaal (Hilde Dumont)

Klik op foto om te vergroten.
Recept uit de doos van onze sloebers 09/2014

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Anna Koudys

Anna Koudys zegt:
Wauw!! :-)