Verdeel de stukken vis over de bordjes en schep daarop enkele lepels raita. Strooi daarop wat paprikapoeder.
Schenk hierbij een Nieuw Zeelandse Sauvignon Blanc of een Droge Saar /Moezelwijn.
NOTA BENE: Lora Bracknell werkt voor een vliegtuigmaatschappij en levert zo nu en dan recepten aan hen die dat willen/vragen. Mijn collega heeft met de betreffende maatschappij gevlogen en dit vis-gerecht geserveerd gekregen.
Recept
« Terug naar recepten
Gepocheerde Zalm met een Komkommer Raita
PT45M
Gepocheerde Zalm met een Komkommer Raita
Een heerlijk gepocheerde zalm met een komkommer raita recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
India
Keuken:
Oosterse
Bron:
Amerikaanse Collega (oorspr. Lora Bracknell)
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gepocheerde Zalm met een Komkommer Raita te bereiden
1).Doe in een grote pan met dikke bodem het water, de wijn, de azijn, ui, wortel, peterselie, thijm, pepertjes, laurierblad en zeezout en breng dat aan de kook. Zet daarna het vuur laag tot gebruik.
2).Doe de yoghurt in een grote glazen kom en klop die op totdat die volledig glad en homogeen is geworden. Zet apart.
3).Doe de geschaafde komkommer in een andere kom en voeg daaraan toe het zeezout en roer dat goed door elkaar.
Laat dat 10 minuten staan en knijp dan het vocht uit het komkommerschaafsel (doe dat boven een grote zeef).
Spoel de komkommer en knijp het vocht er weer uit.
4).Doe nu de komkommer bij de yoghurt + de andere ingrediënten en werk dat goed door elkaar. Zet dat weg in de koelkast voor minimaal 45 minuten.
Vlak voor het opdienen doen we de vis in de kokende vloeistof en afhankelijk van de dikte doen we die daar 4 tot 4 1/2 minuut in. Dan zetten we de pan van het vuur en laten de vis er nog eens hooguit 2 minuten langer in. Maar de vis mag niet door en door gaar worden. Dus dat is even experimenteren.
2).Doe de yoghurt in een grote glazen kom en klop die op totdat die volledig glad en homogeen is geworden. Zet apart.
3).Doe de geschaafde komkommer in een andere kom en voeg daaraan toe het zeezout en roer dat goed door elkaar.
Laat dat 10 minuten staan en knijp dan het vocht uit het komkommerschaafsel (doe dat boven een grote zeef).
Spoel de komkommer en knijp het vocht er weer uit.
4).Doe nu de komkommer bij de yoghurt + de andere ingrediënten en werk dat goed door elkaar. Zet dat weg in de koelkast voor minimaal 45 minuten.
Vlak voor het opdienen doen we de vis in de kokende vloeistof en afhankelijk van de dikte doen we die daar 4 tot 4 1/2 minuut in. Dan zetten we de pan van het vuur en laten de vis er nog eens hooguit 2 minuten langer in. Maar de vis mag niet door en door gaar worden. Dus dat is even experimenteren.