Recept
« Terug naar recepten
Gerookt zalmhaasje met cashewnoten en soja
PT15M
Gerookt zalmhaasje met cashewnoten en soja
Een heerlijk gerookt zalmhaasje met cashewnoten en soja recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Joyce Damhuis
Bereidingstijd:
15 min
Personen:
4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Thailand
Keuken:
Oosterse
Bron:
Ramon Beuk
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gerookt zalmhaasje met cashewnoten en soja te bereiden
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Leg de sjalotten in hun schil een half uur in de oven.
Haal de sjalotten uit de oven, snij het kontje ervan af en knijp vervolgens de sjalotten leeg.
De zachte inhoud komt er dan uit.
Hak dit fijn.
Pers de grapefruit.
Verhit een pan, doe hierin de fijngehakte sjalotten en voeg het gezeefde sap van de grapefruit toe.
Laat het vocht inkoken totdat het bijna weg is en voeg dan de ketjap toe.
Breng het geheel aan de kook tot dat er een stroperig saus is. Laat de saus afkoelen in de koelkast. Hak de cashewnoten heel fijn (dit kan ook in de hakmolen).
Snij de zalm in acht gelijke stukjes.
Druppel met een lepeltje de saus boven op de stukjes zalm. Kruimel hier overheen de fijngehakte noten.
Leg de sjalotten in hun schil een half uur in de oven.
Haal de sjalotten uit de oven, snij het kontje ervan af en knijp vervolgens de sjalotten leeg.
De zachte inhoud komt er dan uit.
Hak dit fijn.
Pers de grapefruit.
Verhit een pan, doe hierin de fijngehakte sjalotten en voeg het gezeefde sap van de grapefruit toe.
Laat het vocht inkoken totdat het bijna weg is en voeg dan de ketjap toe.
Breng het geheel aan de kook tot dat er een stroperig saus is. Laat de saus afkoelen in de koelkast. Hak de cashewnoten heel fijn (dit kan ook in de hakmolen).
Snij de zalm in acht gelijke stukjes.
Druppel met een lepeltje de saus boven op de stukjes zalm. Kruimel hier overheen de fijngehakte noten.
Mijn kookverhaal (Joyce Damhuis)
Een heerlijke amuse.